Terapije

Terapije so namenjene zdravljenju bolezni in poškodb ter njihovih posledic s kinezioterapevtskimi metodami. 

Ena najnovejših in najučinkovitejših metod je tecar terapija, s katero  je rehabilitacija bolezni ali poškodbe bistveno hitrejša in učinkovitejša že po prvih terapijah.

Program

Tecar terapija je nova biokompatibilna oblika terapije, ki nam omogoča bistveno hitrejše in stabilnejše rezultate, že po prvih terapijah, saj izkorišča notranjo energijo tkiv in s tem stimulira biološke protivnetne mehanizme ter procese celjenja.

Kinezioterapija na domu izvajamo s pomočjo drobnih pripomočkov (žoge, elastike, drobne uteži), v obliki kinezioterapevtske vadbe.

Mišična elektrostimulacija poteka tako, da električni impulz, ki ga generira elektrostimulator preko elektrod prilepljenih na kožo vzdraži motorični živec. Ta zatem pošlje informacijo o krčenju mišici sami, sledi krčenje mišice, kar imenujemo tudi mišična kontrakcija.

Namen terapevtske masaže hrbta je sprostiti in prekrvaviti mišične zatrdline in vozle, ki največkrat nastanejo kot posledica stresa, dolgotrajnega sedenja in raznih drž, kjer so mišice dlje časa napete.