Crosstraining

Namenjen je za aktivne rekreativce, manj primeren pa za popolne začetnike, saj se vaje izvajajo intenzivno s kratkimi odmori.

ZAKAJ CROSSTRAINING?

Poleg vaj vzdržljivosti v moči so v vadbo vključene določene vaje, ki jih izvajamo intervalno, s katerimi pozitivno vplivamo na:

  • aerobne in anaerobne sposobnosti,
  • krvni tlak,
  • srčnožilni sistem,
  • občutljivost na inzulin,  
  • zmanjšanje ''slabega'' LDL holesterola ter povečanje ''dobrega'' HDL holesterola,
  • prav tako je tak način vadbe najbolj primeren za zmanjšanje abdominalne (trebušne) maščobe

Pri krožni vadbi običajno izberemo 8 do 12 vaj, ki jih razporedimo v zaporedje tako, da iste mišične skupine praviloma ne pridejo na vrsto zaporedoma. Vaje izvajamo z lastno telesno težo ter raznimi pripomočki (medicinke, steperji, elastike, drobne uteži, drsniki, polžoge BOSU, TRX trakovi itd,…). Tudi pri CrossTrainingu upoštevamo, da vse osebe niso enako pripravljene, zato imamo za vsako vajo pripravljeni dve različni modifikaciji (težavnosti) vaje, nato pa si posameznik sam izbere sebi primerno, tako da jo lahko optimalno izvaja.
Pri organizaciji izvajanja vaj poznamo več sistemov. Najpogosteje uporabljena sistema sta število ponovitev v eni seriji in minutni cikel. Pri številu ponovitev v seriji izvedemo določeno število ponovitev prve vaje in nato začnemo izvajati drugo vajo. Ko izvedemo ustrezno število ponovitev druge vaje, začnemo izvajati tretjo vajo in tako naprej. Pred začetkom izvajanja nove vaje lahko vrinemo kratek odmor. Minutni cikel se izvaja na čas. Vajo/ponovitve izvajamo toliko časa, dokler ne mine določen čas za delo. Temu sledi počitek.

Urnik vadbe:

Sreda:

10:00h - 11:00h

Četrtek:

18:00h - 19:00h

Cena vadbe:

Mesečna karta:

1-krat/teden je 30,00 €

2-krat/teden je 45,00 €

Terminska karta:

8 obiskov je 65,00 €